Трима души са загинали, след като два хеликоптера за гасене на

...
Трима души са загинали, след като два хеликоптера за гасене на
Коментари Харесай

Трима загинали при сблъсък на два хеликоптера за гасене на пожари в Калифорния

Трима души са починали, след като два хеликоптера за гасене на пожари са се сблъскали в американския щат Калифорния, вследствие на което единият от тях се е разрушил в скат и е умъртвил всички на борда. Това оповестиха от службата за незабавна помощ рано в понеделник, представена от Агенция Франс Прес.

Хеликоптерите са били изпратени да се борят с пожар в постройка, който се е популяризирал в храсталаците в Кабазон, община на към 85 благи (137 км) източно от Лос Анджелис, в неделя вечерта, когато се сблъскват във въздуха, заяви пред кореспонденти началникът на южния район на пожарната в Калифорния Дейвид Фулчър.

Единият хеликоптер е съумял да се приземи безвредно наоколо, като не се оповестява за пострадвания измежду двамата души на борда.

" За страдание, вторият хеликоптер се разруши и за драматичен случай починаха и тримата членове, измежду които един шеф на поделение на Cal Fire, един пожарникарски капитан на Cal Fire и един водач на клиент по контракт ", сподели Фулчър.

Той изрече съболезнования на фамилиите на починалите, като добави: " Това беше трагична загуба за обществото " и за противопожарните интервенции в Калифорния, написа news.bg.

Властите оповестиха, че пожарът е почнал в постройка и се е увеличен до към три акра (1,2 хектара) в Кабазон, до момента в който пожарникарите са реагирали.

Хеликоптерът, който се е приземил наред, е бил Sikorsky Skycrane, употребен за преместване на течности, които се хвърлят при пожари, макар че Фулчър съобщи, че не е ясно незабавно дали е пренасял вода или химически забавител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР